ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανίχνευση φρουρού λεμφαδένα στην ογκολογική χειρουργική μαστού

Οι λεμφαδένες που βρίσκονται στη μασχάλη δέχονται τη μεγαλύτερη ποσότητα αίματος από το σύστοιχο μαστό και αυτός είναι και ο λόγος που αποτελούν τις πρώτες θέσεις μετάστασης σε κακοήθεις όγκους του μαστού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιμορροϊδοπλαστική laser

H αιμορροϊδοπλαστική με laser είναι μία νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης όλων των βαθμών αιμορροϊδοπάθειας. Πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής γεννήτριας παραγωγής laser συγκεκριμένης ισχύος και ελεγχόμενης εκπομπής.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κύστη κόκκυγα – Χειρουργική αποκατάσταση με laser

Η κύστη κόκκυγα και τα συρίγγια που δημιουργεί, απαιτούσε ως τώρα μεγάλες χειρουργικές τομές, μακροχρόνια περιποίηση του τραύματος, αρκετό πόνο και μακρά αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες. Οι χρόνοι επούλωσης συχνά έφταναν ή και ξεπερνούσαν τον ένα μήνα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λαπαροσκοπική Ρομποτική Χειρουργική

Είναι η μέθοδος εκείνη της χειρουργικής που επιτρέπει τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων δια μέσου μικρών οπών στο κοιλιακό τοίχωμα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Aκράτεια. Υπάρχουν λύσεις.

Οι έρευνες δείχνουν ότι επεισόδια ακράτειας εμφανίζει το 7 – 10% του πληθυσμού, παρ’ όλο που η ακριβής συχνότητα εκτιμάται ότι είναι πολύ υψηλότερη αφού ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων με ακράτεια διστάζουν να αναφέρουν το πρόβλημά τους στο γιατρό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην ανώδυνη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας

Συνέντευξη στο περιοδικό Shape: Παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην ανώδυνη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Σύγχρονη Ανώδυνη λύση της Αιμορροϊδοπάθειας

Η Σύγχρονη Ανώδυνη λύση της Αιμορροϊδοπάθειας. Συνέντευξη στη περιοδικό Esquire - Δεκέμβριος 2019
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική

Τεχνικές & Προγράμματα Ταχείας Αποκατάστασης Tο σύνολο των χειρουργικών τεχνικών και μεθόδων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των χειρουργικών προβλημάτων με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα συνδυάζοντας ταυτόχρονα και την ελάχιστη παρέμβαση και διαταραχή στο ανθρώπινο σώμα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είναι η κήλη και πως αντιμετωπίζεται;

Η κήλη είναι ένα χάσμα στα κοιλιακά τοιχώματα, μέσα από το οποίο προβάλλει κάποιο κοιλιακό σπλάγχνο ή ακόμα και το λίπος που φυσιολογικά βρίσκεται μέσα στην κοιλιά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρομποτική Χειρουργική

Πρόκειται για μία νέα, ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο, αντίστοιχη της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κληρονομικότητα και Γενετικός Έλεγχος για Καρκίνο Μαστού και Ωοθηκών

Ένα ισχυρό οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού ή καρκίνου των ωοθηκών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτών των μορφών καρκίνου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιμορροϊδοπάθεια: Το εξειδικευμένο πρωκτολογικό ιατρείο

ΟΙ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ είναι φυσιολογικές ανατομικές δομές που όλοι οι άνθρωποι έχουν στην περιοχή του πρωκτού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ραγάδα δακτυλίου (πρωκτού)

Πρόκειται για σχίσιμο στο εσωτερικό τοίχωμα του πρωκτού, το οποίο συνήθως εκτείνεται σε βάθος ως τον έσω σφιγκτήρα του πρωκτού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περιεδρικό συρίγγιο

Τι είναι το περιεδρικό συρίγγιο; Πρόκειται για ένα μικρό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του τελικού τμήματος του παχέος εντέρου (ορθό) και του δέρματος γύρω από τον πρωκτό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περιεδρικό απόστημα

Τι είναι το περιεδρικό απόστημα; Πρόκειται για μια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό και το ορθό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απώλεια αίματος στην τουαλέτα

Αίμα στα κόπρανα Η απώλεια αίματος στην τουαλέτα, είτε κατά την κένωση, είτε στο χαρτί τουαλέτας είναι πολύ συχνό φαινόμενο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το εξειδικευμένο ιατρείο παχέος εντέρου – πρωκτού

Η Κολοπρωκτολογία είναι ο εξειδικευμένος τομέας της ιατρικής που ασχολείται με παθήσεις του παχέος εντέρου, του ορθού (το τελικό τμήμα του εντέρου πριν τον πρωκτό) και του πρωκτού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι παθήσεις των Αιμορροΐδων και η Αντιμετώπισή τους

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι η πάθηση των αιμορροΐδων, κατά την οποία οι αιμορροΐδες διογκώνονται, χαλαρώνουν και ορισμένες φορές προπίπτουν, με αποτέλεσμα να ψηλαφόνται σαν όζοι που προβάλλουν από τον πρωκτό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κήλη και κατάδυση. Επιτρέπεται;

Για πληροφορίες σχετικά με το τι είναι οι κήλες, τι κινδύνους κρύβουν και πως αντιμετωπίζονται
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καλοήθεις παθήσεις μαστού, τρόποι αντιμετώπισης

Παθήσεις των μαστών, όπως ογκίδια, πόνος ή ευαισθησία των μαστών, έκκριμα από τη θηλή ή εισολκή της θηλής, φλεγμονές και αλλοιώσεις του δέρματος των μαστών, είναι ιδιαίτερα συχνά προβλήματα σε όλες τις ηλικίες γυναικών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

High-Carb Diet Increases Risk for Colon Cancer Recurrence

Diet after a diagnosis of cancer can affect outcome, according to a study that followed colon cancer patients
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η θετική πλευρά του γονιδίου της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας

Εδώ και 70 χρόνια, οι γενετιστές γνωρίζουν ότι οι φορείς του γονιδίου της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας έχουν «ανοσία» στο παράσιτο της ελονοσίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θεραπεία της οξείας ηπατικής ανεπάρκειας

Νοσοκομείο του Βασιλικού Κολεγίου. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, ομάδα γιατρών θεράπευσε επιτυχώς την οξεία ηπατική ανεπάρκεια σε βρέφος οκτώ μηνών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου

τεχνική μεταμόσχευσης κοπράνων Ίσως να είναι η λιγότερο ελκυστική θεραπεία που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, αποδεικνύεται όμως ισχυρή και αποτελεσματική!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κακώσεις των μυών του πυελικού εδάφους

κατά τη διάρκεια κολπικού τοκετού Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ακράτεια ούρων, πρόπτωση και ακράτεια κοπράνων 20 χρόνια μετά από κολπικό τοκετό παρά μετά από καισαρική τομή.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tεστ αίματος προβλέπει τον καρκίνο του μαστού

Ο γνωστός Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Δημήτρης Τριχόπουλος, είναι ανάμεσα στην ομάδα των επιστημόνων που αναπτύσσει ένα νέο τεστ αίματος το οποίο θα εντοπίζει έγκαιρα, έως και 10 χρόνια πριν εκδηλωθεί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι σχέση έχει ο καρκίνος του μαστού με τις ωοθήκες;

Ο καρκίνος του μαστού, εμφανίζει πολλές γενετικές ομοιότητες με τους όγκους του καρκίνου των ωοθηκών, κάτι που έχει κάνει τους επιστήμονες να στοχεύουν πλέον σε θεραπεία ανάλογα με το γενετικό αποτύπωμα των όγκων και όχι ανάλογα με το σημείο εμφάνισης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φίδια-ρομπότ κάνουν εγχειρήσεις μέσα στο ανθρώπινο σώμα

Φανταστείτε ένα μικροσκοπικό φίδι να έρπεται μέσα στο σώμα σας με σκοπό να βοηθήσει τον χειρουργό να εντοπίσει ασθένειες και να κάνει εγχειρήσεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Aνισορροπία των βακτηρίων μέσα στο έντερο

Η αστάθεια στην σύνθεση των βακτηριακών κοινοτήτων του εντέρου (δυσβίωση) έχει συνδεθεί με κοινές εντερικές διαταραχές.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διάγνωση καρκίνου μέσω της αναπνοής;

Οι επιστήμονες έκαναν δοκιμές με 37 ασθενείς και 41 υγιείς ανθρώπους, των οποίων ανέλυσαν δείγματα της αναπνοής τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φρούτα και λαχανικά προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο μαστό, ιδιαίτερα για καρκίνο που είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί και έχει φτωχότερη πρόγνωση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Laparoscopic Colon Surgery

Surgeons should consider laparoscopic vs open colectomy — and avoid mechanical bowel preparation — to reduce the risk for infection after colon surgery, according to a new meta-analysis published in the journal Surgery.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κολονοσκόπηση

Ο καθένας έχει λόγους για να αποφεύγει μια κολονοσκόπηση. Συχνά , η απόφαση αυτή είναι βασισμένη σε λανθασμένα δεδομένα που οι ασθενείς έχουν σχετικά με την εξέταση καθ’εαυτή, αλλά και σχετικά με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ